Penzion Betula Třeboň

Výlov Rožmberka

Velká událost podzimu je zde. Jak již je v posledních letech zvykem, proběhne v  brzké době výlov " Největšího". Nenechte si ujít vrchol rybářské sezóny, který již neodmyslitelně  patří ke krátícím se dnům nostalgického třeboňského babího léta.


Pojďte zavzpomínat na slavné regenty Štěpánka Netolického, který již uvažoval o stavbě rybníka v tomto místě a Jakuba Krčína, jež toto dílo realizoval. Tento unikát, který byl budován osmi sty rybníkáři od roku 1584 šest let, má plochu 489 ha a zadrží 6,2 mil. metrů kubických vody. Můžete se projít po jeho unikátní hrázi, která měří bezmála 2500 metrů, a vychutnat si netradiční pohled na spuštěný rybník. Rožmberk, který dříve zasahoval až k Třeboni, ale není jenom produkčním rybníkem. Svůj význam prokázal i při největších povodních v roce 2002, kdy zadržel obrovské množství vody a zabránil tak mnohým škodám.

A tak jako mnoho dalších milovníků rybích specialit a dobrého pěnivého moku navštivte 13. až 15. říjnajeho výlov. Budete moci sledovat zátah pěšáků (první zátah již v 7 hodin ráno), třídění a vážení ryb, pasování nových rybářů a mnoho dalších zajímavostí. Pro zájemce je samozřejmě připraven prodej čerstvých ryb.

Penzion Betula pro Vás na tento termín připravil příjemné ubytování, které Vám vytvoří pohodlné zázemí po dni plném zajímavých zážitků. Naše poloha je  velmi výhodná, protože Betula se nachází přímo u cyklostezky, pouze 4 km od hráze Rožmberka. Navštivte ubytování Betula, kde strávíte velmi příjemné chvíle.

Penzion Vám mimo jiné nabízí: pohodlné dvoulůžkové pokoje dobře vybavené kuchyňky soukromé parkování.

+420 724 919 206