Penzion Betula Třeboň

Rybník Rožmberk - a je sloveno

Spousta kaprů a možná ještě více natěšených diváků. Tak se dá lapidárně popsat obrovský mumraj, který se odehrával při víkendovém výlovu našeho  největšího rybníka - Rožmberka.


Na všech příjezdových cestách byly "mírné" zácpy a všechny parkovací plochy u rybníka byly obsazeny stovkami aut a autobusů. Při příjezdu od Třeboně to vypadalo jako na parkovišti před koncertem Elvise nebo Evy a Vaška. Střízlivé odhady se pohybují okolo 50 tisíc návštěvníků.

Pro všechny zúčastněné - dospělé, děti, babičky i kolaře byl připraven bohatý program. Komentovaný průběh výlovu dal nahlédnout  do rybářské terminologie. Tak bylo možné se dozvědět co znamená plot, ferule, nevod nebo scháňka. Kromě zážitku ze sledování rybářů při práci, čekal na všechny i velký kaleidoskop různých vůní, barev a chutí z připravovaných dobrot všeho druhu. Zvláštní oblibě se těší zvláště uzené ryby.

Všichni si také mohli zakoupit různé druhy ryb od tradičního třeboňského kapra až po rybu dravou, jako je pstruh, štika nebo candát. A navíc - lepší počasí jsme si nemohli přát. Posuďte sami - okluzní fronta 356 42, 359 44, teplá fronta 350 38...

Tak zase za rok.

Rybník Rožmberk - A je sloveno

+420 724 919 206