Penzion Betula Třeboň

Červená Lhota

Širší okolí Třeboně nabízí mnoho atraktivních cílů pro krásné výlety na kole i autem. Krajina, kterou generace našich předků šetrně obdělávaly a vlastně utvářely, nás obejme svojí pestrou mozaikou lesů, rybníků, mokřadů a pěkných jihočeských vesnic. Celá oblast je protkána hustou sítí turistických tras a cyklostezek. A pokud by nám ani tato nabídka nestačila, jsou tady okresní silničky, na kterých potkáte snad jen místního hospodáře nebo stejného "blázna" jako jste vy.


Nádherným cílem celodenního výletu může být zámek Červená Lhota. Je několik možností, které můžete použít pro svůj výlet. Nemusíte se tak vracet po stejné cestě, ale zvolíte alternativní trasu.  My jsme si pro náš výlet vybrali kombinaci cyklostezek, šotolinových cest a provinčních silniček. Cesta vedla přes Novou Hlínu do Novosedel a dále na Jemčinu po cyklostezce GW Rožmberského dědictví. Tam jsme zvolili stezku 1170, která vede hlubokými lesy jemčinského polesí a podél starého rybníka Holná nás dovedla do městečka Kardašova Řečice. Odtud to byl přes Pluhův Žďár kousek k našemu cíli.

Po prohlídce zámku, kde jsou krásně zachované dětské pokoje ratolestí dřívějších majitelů a lelkování kolem rybníka jsme doplnili rezervoár našich sil v přilehlé restauraci. A byl čas na otočení řídítek na zpáteční cestu. Volili jsme cestu po ose Višňová- Drahov- Val- Klec a Třeboň. Celková délka trasy je okolo 70 km. Super výjezd, nádherné pasáže cesty a jedna jihočeská perla ve vzpomínkách. Vřele doporučujeme.

Mapa Zdroj: www.mapy.cz

+420 724 919 206