Penzion Betula Třeboň

Až se jaro vrátí

S nástupem jara se Třeboň, malebné jihočeské město s bohatou historií a překrásnými přírodními scenériemi, probouzí k životu. Jak se příroda začíná probouzet ze zimního spánku, Třeboň a její okolí nabízejí mnoho zajímavých aktivit pro turisty, kteří sem míří objevovat její krásy.


Jedním z nejvýznamnějších znaků jara v Třeboni jsou bezesporu rybníky. Jsme přece v unikátní rybniční krajině, která byla právem vyhlášena jako Chráněná krajinná oblast Třeboňsko. O mimořádném významu území svědčí zařazení Třeboňska mezi biosférické rezervace UNESCO v rámci programu Člověk a biosféra. Třeboňsko s více než 400 rybníky náleží k důležité lokalitě z hlediska výskytu vodních ptáků. Bylo zde pozorováno až 280 druhů ptáků. V tomto období se můžeme setkat s velkými hejny hus velkých, které sem přiletěly zahnízdit.

Jaro také nabízí krásné příležitosti k procházkám a cyklistickým výletům po okolních lesích, které jsou protkány sítí krásných cest, které umožňují turistům objevovat okolní  krajinu a malebné vesničky. A nesmíme zapomenout také na bohatý kulturní a společenský život v Třeboni. To vše Vám pomůže zažít náš penzion Betula, který Pro Vás opět připravil pohodlné ubytování v klidné okrajové části Třeboně.

Zajímavé akce v nejbližší době:

30.04.2023 - stavění májky na třeboňském náměstí

1.5.2023 - Rapšašské Zikmundohraní: hudebně-taneční festival

6.5.2023 - Pouť v Břilicích  Street food festival Třeboň

Ukazatel

+420 724 919 206